Blogs van Marieke

Hoe het ooit begon ...

De voorgeschiedenis is dat onze boerderij (zo noemen wij het grote vakantiehuis) al ruim 400 jaar oud is en op sommige oude waterkaarten als “Bethlehem” benoemd staat. De boerderij is al meer dan 100 jaar in bezit van de familie Smit, de familie van mijn vader.

Lees meer...

De jeugd van Marieke

Op 30 juli 1961 werd ik thuis geboren en ja, ik kwam ter wereld in wat nu de keuken is in de boerderij. De keuken was indertijd de slaapkamer van mijn ouders. Ik was de 4e op rij (meisje, jongen, jongen, meisje), na mij kwam er nog een lief klein zusje.

Lees meer...

HELP! Het dak gaat eraf

Hoe kwamen wij zo om van Noordwijk naar De Ruigenhoek te verhuizen? Dat verhaal vertellen we in dit blog. In 2005 besloten mijn ouders om naar een appartement te verhuizen. Mijn vader was slecht ter been en het werd hen teveel om op de boerderij te blijven wonen.

Lees meer...

Laat je verrassen . . .

In de zomer van 2020 is Oohm gevestigd in het landhuis op het landgoed van de adellijke familie Barnaar. Het pand hebben zij prachtig gerestaureerd met mooie design details. Er worden ook veel events en workshops georganiseerd.

Lees meer...

Strandreservaat Noordvoort

Wist je dat... wij op het strand tussen Langevelderslag en Zandvoort een strandreservaat van 3 km lang hebben? 'Noordvoort' is een stuk kust, vrij van wandelaars en honden , hier krijgt de natuur meer rust en ruimte. Misschien spot je wel een zeehond!

Lees meer...

De Waterleidingduinen

Hou je van wandelen? Zelf wandel ik heel veel in onze prachtige duinen, richting Noordwijk en helaas niet zo veel in onze Amsterdamse Waterleidingduinen. De reden hiervan is, dat dit een beschermd duingebied is waar honden niet zijn toegestaan.

Lees meer...
Deze website maakt gebruik van cookies om de werking van de site te optimaliseren. Tijdelijke cookies worden bij beëindiging van de sessie verwijderd.
Ok